Webshops in de kijker

Kinamo bestaat al 17 jaar en is vooral gekend voor zijn cloud server hosting aanbod, DevOps en diensten zoals domeinnaam registraties en SSL certificaten. Wat een beter bewaard geheim is – tot nu 😉 – is dat Kinamo ook al 17 jaar klanten bijstaat met de ontwikkeling van allerlei webprojecten.

Begin 2020 hadden we voor Kinamo een reeks goede voornemens gesteld en één daarvan was om de projecten van onze klanten waarvoor we ontwikkelen meer in de kijker te zetten. Dus bij deze: een blogpost met een top 4 ‘webshops ontwikkeld door Kinamo’.

In de toekomst zullen we ook andere ontwikkelingsprojecten van Kinamo in de kijker zetten maar we moesten ergens beginnen dus, waarom niet met een rondje online shoppen. Dat is toch altijd leuk? Zeker als je daarmee nog eens lekker lokaal, Belgisch shopt en bij webshops die elk op hun eigen manier speciaal zijn.
Genoeg spanning opgebouwd… hier is onze top 4:

We zouden eindeloos kunnen vertellen over elk van deze klanten en hun webshop project. In deze blogpost beginnen we alvast met korte beschrijving van ieder e-shop, wat ze speciaal maakt en wat er achter de schermen zit.

Klik je ook even door naar de verschillende webshops? Een beschrijving is ook maar het halve werk. Dus zeker doorklikken want zoals ze zeggen: a picture is worth a thousand words.

Cato Essential

https://www.cato-essential.be/

Cato Essential staat voor comfortabel kwalitatief ondergoed. Momenteel zijn er 2 productlijnen: de Black & White collectie en de Touch Of Lace collectie.
Black & White is de eerder basic collectie en bestaat uit 3 modellen: mini, midi & hipster. De touch of lace collectie is een meer sexy collectie door een kanten afwerking.

Bij beide collecties staat katoen centraal. Cato Essential staat voor comfortabel kwalitatief ondergoed met als basis Supima KATOEN en kiest resoluut voor comfort, kwaliteit & duurzaamheid.

Een klant die voor Cato Essential kiest, kiest bewust. Cato Essential wil ‘basic’ een hippe touch geven

Cato Koslowski, Bedrijfsleider Cato Essential

Achter de schermen

Begin 2018 ontwikkelde Kinamo voor Cato Essential haar eerste website in WordPress.

Midden april 2020 kreeg de website een update en zorgden we dat er op haar WordPress website ook geshopt kon worden door de integratie van een Shopify Buy button.
Veilig betalen doen haar shoppers dankzij de gebruiksvriendelijke Mollie integratie. Klanten kunnen hun pakketje makkelijk opvolgen dankzij de integratie met Sendcloud voor het afhandelen van de verzendingen.

Check it out

Geniet van 10% korting door bij het afrekenen de code KINAMO10 in te geven!
https://www.cato-essential.be/
Haar volgen kan op Facebook en Instagram!

Bike Design

https://www.bike-design.com/

Bike Design verkoopt onderdelen om te voorzien in het essentiële onderhoud van motorfietsen: denk aan olie, filters, remmen, bougies of gereedschap. Daarnaast kan de motorrijder er ook allerhande accessoires vinden die zijn motor sneller, comfortabeler of mooier maken.

Bij Bike Design vind je onderdelen en accessoires voor alle type motoren gaande van de sportievere motoren, toermotoren, all-roads, naked bikes, off road en custom builds.

Achter de schermen

Christophe Couckuyt, Co manager Bike Design neemt ons even mee achter de schermen van de website:

De eerste versie van de webshop werd al in 2008 ontwikkeld door Kinamo. Het was een bestelwebsite die moest dienen als aanvulling op onze papieren catalogus voor motorhandelaars.
Naarmate de jaren vorderden, ontwikkelden we samen met Kinamo steeds meer functies en mogelijkheden. De website werd meer en meer een volwaardige catalogus en de papieren versie ging op de schop.

Een paar jaar terug schreef Kinamo koppelingen naar ons ERP pakket. Hierdoor bespaarden we heel wat tijd en konden we onze klantvriendelijkheid sterk verbeteren. Ondertussen zijn de webshop en backoffice dusdanig doorontwikkeld dat de shop ook is opengezet naar de motorrijders zelf (niet uitsluitend de dealer). De webshop die eerst diende als catalogus, is doorheen de jaren gegroeid en vormt nu zelfs de ruggengraat van ons bedrijf.

Ook in 2020/2021 staan er weer heel wat veranderingen aan de webshop op het programma. Begin 2020 gaven we naar aanleiding van het autosalon de homepage alvast een grondige facelift. Ook de rest van de site krijgt een grondige make-over zodat we nog beter motorrijders en dealers kunnen helpen om de juiste onderdelen voor hun geliefde stalen ros te vinden.

Niet enkel de ‘voorkant’ van de site wordt onder handen gepakt. Omdat de mogelijkheden en integraties in de door Kinamo zelf ontwikkelde webshop ondertussen zo ver gevorderd zijn, wordt ons aparte ERP systeem stilaan overbodig. Daarom gaan we ook de nog resterende ERP-functies in de backoffice van de webshop inbouwen.

Opmerkelijk, hoe met de juiste impulsen een concept dat opgezet werd als een “sales tool” zomaar kan uitgroeien tot de centrale as van je bedrijf.

Christophe Couckuyt, Co manager Bike Design

Check it out

https://www.bike-design.com/

The Present Perfect

https://www.thepresentperfect.be/

The Present Perfect is een webshop met een mix aan stijlvolle woon accessoires, tafeldecoratie, klein meubilair en leuke originele cadeautjes voor elke gelegenheid.

The Present Perfect is een lokale webshop met een persoonlijk gezicht en kleine oplages van producten. Alle items worden persoonlijk geselecteerd door Ilse zelf.

Als je houdt van nét iets anders, unusual things, dan ben je aan het juiste adres

Ilse De Cuyper, eigenaar The Present Perfect

The Present Perfect is een webshop maar combineert haar online aanwezigheid regelmatig ‘offline’ door aanwezig te zijn in tijdelijke pop-up shops.
Klanten kunnen ook inschrijven bij The Present Perfect om deel te nemen aan leuke workshops waar men zaken leert zoals bijvoorbeeld zelf een handtasje in leder maken. Leuke workshops om te doen met vriendinnen en als moeder dochter activiteit.

De combinatie van offline activiteiten en online aanwezigheid blijkt de perfecte mix.

Ilse De Cuyper, eigenaar The Present Perfect

Achter de schermen

De huidige webshop werd in 2015 ontwikkeld door Kinamo op basis van e-commerce oplossing Open Cart. In 2015 was Open Cart één van de meeste gebruikte, kwalitatieve alternatieven op platformen zoals WooCommerce.

In 2018 maakte Kinamo een nieuw design voor de webshop waarbij optimalisatie voor conversie één van de belangrijkste punten was.

Check it out

Geniet van 10% KORTING op de volledige collectie door bij het afrekenen de code ‘stayhome’ te gebruiken.
https://www.thepresentperfect.be/

Anne Sophie

https://www.anne-sophie.be/

Bij Anne Sophie willen we elke vrouw helpen om in stijl te schitteren op de belangrijke momenten in haar leven waarvoor ze zich opkleed. Van avondkledij tot cocktailjurken en casual chic looks, bij Anne Sophie vind je alles voor een volledige look. Kies uit honderden jurken en vervolledig je look met bijpassende schoenen, sieraden en een handtasje.

Dankzij de e-shop kunnen klanten ook shoppen in de sprankelende collecties van Anne Sophie online. De webshop verbindt ook de fysieke winkels in Kraainem, Wavre en Sint-Martens-Latem met de online wereld. Klanten kunnen voor de items die beschikbaar zijn online, ook de actuele stock / beschikbaarheid in de winkels zelf raadplegen via de website.

Elizabeth Devriendt, Marketing & Communication Manager @Anne Sophie

Achter de schermen

In 2015 lanceerde Anne Sophie voor het eerst de webshop. Er werd destijds gekozen om te werken met een Magento 1 oplossing.

Na 4 jaar was het tijd om de webshop in een nieuw kleedje te steken. In 2019 ontwikkelde Kinamo de huidige webshop. Na een analyse van de noden en de verschillende beschikbare platformen werd er geopteerd om te werken met Magento 2.
De grote hoeveelheid aan verschillende producten, de verschillende koppelingen die nodig waren alsook de constante veranderingen in stock waren slechts een paar factoren waarom er voor Magento 2 is gekozen.

Kinamo heeft een koppeling ontwikkeld tussen de Magento webshop en het ERP / kassa systeem dat ook in de winkels wordt gebruikt. Om de x tijd wordt de stock van de webshop en de weergave van de beschikbaarheid van items in de winkels automatisch geüpdatet.
De Magento webshop is ook gekoppeld met de shop op het Instagram en Facebook profiel van Anne Sophie. Followers kunnen dus makkelijk het kleedje dat ze op social media zien passeren shoppen door gewoon even door te klikken op de foto.

Check it out

Geef bij het afrekenen de promotiecode THANKYOU en krijg als Kinamo klant € 5 korting op je volgende bestelling.
https://www.anne-sophie.be/

Om af te sluiten

Al de webshops die hierboven zijn vermeld zijn allemaal net nieuw of recent geüpdatet of nu op dit eigenste moment in volle evolutie.

Kinamo heeft in zijn 17 jaar bestaan al heel wat webprojecten ontwikkeld. Zo staan we ook aan de wieg van andere projecten gaande van op maat gemaakte digital asset management tools, video on demand platformen en menig website.

‘Op maat van de klant en flexibiliteit’ staan centraal bij Kinamo. We kiezen ervoor om te zoeken naar een oplossing die past binnen het kader van de klant. Bij ons geen voorverpakte oplossingen, die we dan voor iedereen hergebruiken.
We gaan elke keer kijken wat de beste optie is en de afweging doen tussen een volledige custom coded oplossing of het starten vanaf een bestaand CMS. Ook als we vertrekken vanaf een bestaand CMS zoals WordPress, Craft CMS of Shopify gaan we goed afwegen welk platform beantwoordt aan de noden van de klant.

Het Kinamo development team heeft door deze manier van werken ook en zeer ruime expertise kunnen opbouwen in de verschillende technologieën.

Dus wat mag je niet vergeten na het lezen van deze blogpost

  1. Klik even door naar de webshops in onze top vier, aub
  2. Klik nog eens door naar de webshops in onze top vier 😉
  3. Kinamo bestaat 17 jaar en in die tijd zijn we niet alleen bezig met hosting.
  4. Sinds de oprichting zijn we bij Kinamo ook bezig met ontwikkeling van webprojecten en DevOps. Deze gaan hand in hand!

Heb je een vraag over onze projecten of wil je graag even eens je project aan ons vertellen? Neem contact zodat we het er gauw over kunnen hebben!