Managed services in de kijker

Onze systeembeheerders hebben een paar cargoschepen met containers aan werk verzet. (ja, die woordspeling was expres, meer hierover lager).
Ontdek hier alvast een paar highlights uit 2021 van onze systeem beheerders op vlak van de managed services.

Virtuele desktops

Het voorbije jaar hebben we ook hard gewerkt aan een volledige VMware Horizon infrastructuur voor één van onze klanten. De klant, operationeel in private luchtvaart beschikt over verschillende globale basissen en maakt gebruik van een gecentraliseerde VDI (Virtual Desktop) infrastructuur.

In tegenstelling tot wat u misschien zal denken gaat het niet om een door telewerk gevoede incentive maar de volledige gecentraliseerde infrastructuur van de globale groep.

Door middel van VMware Horizon, in combinatie met een Nvidia GRID GPU oplossing, kunnen medewerkers van eender welke locatie op vlotte wijze op de gecentraliseerde infrastructuur op een eigen desktop werken.

Het toevoegen van de Nvidia hardware GPU’s zorgt voor een verbeterde prestatie en beleving voor de eindgebruiker, onmisbaar voor een moderne desktop.

Het jaar van de containers

Docker containers zijn er nu toch wel al een tijdje (in 2017 waren er op Belgische bodem al degelijke applicaties die gebruik maakten van Docker en Kubernetes) maar we hebben ook gemerkt dat in 2020 en 2021 de container services steeds meer ingeburgerd geraken en vaste voet aan grond hebben gekregen.

Geen container nieuws in negatieve zin maar vooral de nadruk op flexibiliteit en gemak van deployen van applicaties en services.

Bij Kinamo onderhouden we reeds enkele jaren een aantal omgevingen op Amazon Web Services waarbij zogenaamde “containerized” applicaties via auto scaling, load balancing en dynamische pipelines online worden geplaatst.

Toegegeven, CI/CD (Continuous Integration / Continuous Delivery/Deployment) kan een uitdaging zijn om op te zetten en vraagt de nodige voorbereiding… maar eens opgezet is het een droom voor zowel ontwikkelaar als klant.

Zo werken we reeds lange tijd samen met een klant actief in de HR sector die dankzij deze oplossing aan zijn eigen klanten de mogelijkheid biedt om recruitment apps en integratieplatformen op een flexibele manier op te zetten. Het grote voordeel van het gebruik van continous integration (CI) is dat de klant hierdoor veilig en efficiënt nieuwe features kan deployen voor zijn eindklanten, zonder onderbreking op het platform zelf.

De afgelopen jaren is er een sterk stijgende vraag bij Kinamo voor deze containerized services en applicaties. Zo werken we bij onze eigen development projecten voor klanten ook met containers voor het stroomlijnen van publicatie (deployment) en integratie (integration).
Voor Siemens Digital Industries ontwikkelden we verschillende online applicaties die gedeployed worden via CI/CD. Gecombineerd met een CDN hebben we een oplossing opgezet waarmee de grafisch veeleisende en zware inhoud van de web applicatie overal ter wereld snel wordt getoond in de browsers van de bezoeker.

Meer nieuws

Deze post met een paar hoogtepunten op vlak van managed services is geschreven in het kader van ons jaaroverzicht 2021. Lees ook meer over allerlei achter de schermen én ontdek ook een paar van de pareltjes die door Kinamo ontwikkeld zijn het afgelopen jaar.