Frauduleuze mail over registratie domeinnamen

Er doet momenteel een mail de ronde van een Nederlandse firma onder de naam “Domeinnaam Register” die eigenaars van domeinnamen probeert te manipuleren om zo extra extensies (bijkomende domeinnamen) te registeren.

Deze keer geen mail vol schrijffouten of andere standaard indicatoren die verraden dat het om oplichting gaat. Ook de website van de organisatie ziet er redelijk geloofwaardig uit. Het e-mail bericht ziet er professioneel uit en maakt melding dat iemand probeerde dezelfde domeinnaam te registreren onder een andere extensie.
Uiteraard biedt men u de kans – mits de betaling van een stevig bedrag – dit tegen houden en zo krijgt u voorrang om deze domeinnaam te registeren. Heel dat verhaal is uiteraard verzonnen. Zowel de aanvraag dat iemand uw domeinnaam met een andere extensie wilt registeren alsook de regel dat u in zo’n geval voorrang zou moeten krijgen zijn verzonnen.

Domeinnaam Register

Ons advies omtrent dergelijke mails is om de e-mail te negeren en er zeker niet op in te gaan. U kan dit eventueel melden op meldpunt.belgie.be.

Heeft u een dergelijke mail ontvangen en twijfelt u toch over de ‘echtheid’? Neem dan even contact met ons op. We informeren u met veel plezier over de correctheid van de informatie.

Kinamo’s advies: domeinnamen

Bij het registeren van een domeinnaam is het effectief geen slecht idee om meteen meerdere extensies te gaan registreren.

Het voordeel daarvan is dat consumenten niet in de war kunnen geraken als ze een bedrijf met dezelfde naam maar andere extensie in de zoekresultaten tegenkomen. Ook als men later zijn activiteit wilt uitbreiden naar andere regio’s / landen kan dit – voor een kleine meerprijs – heel wat kopzorgen besparen op termijn.

Neem zeker even contact op met onze support afdeling, we adviseren u graag op maat welke bijkomend extensies voor uw domeinnaam wél van toepassing zijn.

U kan hier uw gewenste domeinnaam en extensies registreren.